Sanat Ambalaj, sektörün güncel, ileri teknolojisi ve yetenekli makineleri ile üretim yapmaktadır. Tüm üretim ve veri yönetim sistemleri %100 entegre yazılımlarla desteklenerek maksimum seviyede kontrol ve yönetim sağlanmaktadır. Müşteri talebinden sevkiyata kadar olan tüm süreç yüksek izlenebilirlik seviyesinde olup, tedarik zinciri yönetimi yüksek verimlilikle yürütülmektedir.
GRAFİK DİZAYN
Esnek ambalaj sektöründe uzman reprodüksiyon ekibi, müşteriden gelen tasarımları flekso baskı tekniğine uygun klişe üretim aşamasına kadar sektöre özel yazılım ve tasarım programları kullanarak hazırlamaktadır. İhtiyaç duyulması halinde tasarım değişim ve geliştirme hizmeti de sunulmakta ve çözüm odaklı yaklaşım sergilenmektedir.
EKSTRÜZYON
Polietilen esnek ambalaj üretim sürecinin başlangıç aşaması olan ekstrüzyon, Sanat Ambalaj'ın ileri teknolojiye sahip makineleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Müşteri talepleri doğrultusunda ürün özellikleri belirlenerek Ekstrüzyon hatlarında Mono, 3 ve 5 katlı Coex üretimi yapılabilmektedir. Ekstrüzyon prosesinde HDPE, MDPE, LDPE, Cast Ekstrüzyon, Üflemeli Ekstrüzyon ve Streç Filmler üretilebilmekte olup, müşteri talepleri doğrultusunda gerekli spesifikasyonlara göre katkı maddeleri ilave edilerek beklentiler %100 karşılanmaktadır.
DİLME
Temel üretim aşamaları olan ekstrüzyon ve baskı işlemlerinin ardından son ürün oluşturma aşamasında dilme ve konfeksiyon işlemlerine geçilir. Sanat Ambalaj dilme makinaları yüksek hassasiyette çalışarak 2 cm'den başlayan ebatlarda dilme yapabilmektedir. Müşteri talebine göre.
FLEKSO BASKI
Esnek ambalaj uygulamasına özel mürekkebin aniloks aracılığıyla fotopolimer klişeye aktarılması ve ardından forum klişesinin film üzerine aktarılması sırasında oluşan flekso baskı yöntemi, Sanat Ambalaj olarak kullandığımız sektörün en kaliteli baskı yöntemidir. 200 cm genişliğe ve 8 renge kadar baskı yapabilen son teknoloji flekso baskı makinelerimiz yüksek kalitede baskı yapabilmektedir.
DÖNÜŞTÜRME
Ekstrüzyon bölümünde işlenen ve konfeksiyon bölümünde baskı işleminden geçirilen filmler, Taşıma Çantaları (Flexi Loop Çantalar, Kalıp Kesim Saplı Çantalar, Patch Saplı Çantalar), Delikli Çanta, Dökme Çanta, Palet Kapağı, Fitilli Çanta yapımında kullanılmaktadır. (Tavuk Torbası, Ekmek Torbası), Rulo Tişört Torbası, Rulo Çöp Torbası, Büzgülü Çöp Torbası (rulo veya aralamalı), müşteri talebine göre.
GERİ DÖNÜŞÜM
Sanat Ambalaj, çevreye duyarlı üretim ilkelerini benimsemiş olup, üretim süreçlerinde müşteri beklentileri doğrultusunda geri dönüşüm yapabilen üretim hatlarına sahiptir. Polietilen ürünlerin geri dönüştürülebilir özellikleri sayesinde çöp poşeti gibi ürün grubunda yüksek kalite beklenmeyen ürünleri geri dönüşüm hatlarımızda ürettiğimiz ürünleri müşterilerimize sunabilmekteyiz.
UZATMAK
Sanat Ambalaj makine parkurunda bulunan streç film üretimine özel cast makinaları ile 8 mikrondan başlayan kalınlıklarda streç film üretimi yapılabilmektedir. Streç üretiminde standart, güç ve süper güç kalite standartlarında üretilebildiği gibi müşteri taleplerine göre makine, jumbo ve el tipi endüstriyel palet streçleri de sunulabilmektedir.
LAMİNASYON
Laminasyon işlemi, hem ürüne hem de ambalaja ek özellikler kazandırmak amacıyla uygulanan esnek ambalaj üretim sürecinin önemli bir adımıdır. Müşterilerin ürün ömrünün artması, ambalaj verimliliğinin artması, bariyer özelliği kazanması, koruyucu tabaka oluşturma ve mukavemetin artması gibi pek çok beklentisini karşılayan laminasyon işlemi Sanat Ambalaj'da yüksek kalitede gerçekleştirilmektedir. Ekstrüzyonla üretilen filmlerin solventsiz yapıştırma teknolojisi ile yapıştırılması sistemi olan laminasyon, Sanat Ambalaj'ın yüksek teknolojiye sahip makineleri ile gerçekleştirilmektedir. Laminasyon prosesinde BOPP+CPP, PE+PE, BOPP+BOPP, PET+PE, BOPP+PE, PE+BOPP PE+CPP inci kombinasyonu ile birçok sektörün ihtiyaç duyabileceği üstün paketleme performansını yakalayabiliyoruz.
DEPO
Plastikler geri dönüşümden önce reçine türlerine göre ayrıştırılıyor. Reçineyi tanımlamak için, plastik malzemelerin manuel olarak sınıflandırılması ve toplanmasından parçalama, eleme, hava, sıvı veya manyetik gibi yoğunluk oranlarına göre ayırmayı içeren mekanize otomasyon süreçlerine ve UV/UV/ gibi karmaşık spektrofotometrik dağıtım teknolojilerine kadar uzanan çeşitli ayırma sistemleri bulunmaktadır. VIS, NIR, Lazer vb. Geri dönüştürülebilen plastikler daha sonra parçalanır. Bu parçalanmış parçalar daha sonra kağıt etiketler gibi yabancı maddeleri ortadan kaldırmak için işlemlere tabi tutulur. Bu malzeme eritilir ve genellikle daha sonra diğer ürünlerin imalatında kullanılan peletler halinde kalıptan çekilir. Geri dönüşüm aynı zamanda plastiği, parçalanmasının 500 yıl sürebileceği çöplüklerden de uzak tutar.